Over Heicom

Heicom, opgericht in 1986, is een gerenommeerd bedrijf in de wereld van de bodemverbeterings-producten. Door middel van proactiviteit, flexibiliteit, kwaliteit en kennis wil Heicom hoogwaardige producten leveren, samen met gefundeerde advisering met betrekking tot de keuze voor een toepassing van deze producten.Het bedrijf is 100% dochter van de Van Werven Holding en het werkgebied van Heicom strekt zich uit in heel Nederland, maar ook daarbuiten in België en Duitsland. Het assortiment van Heicom is zeer uitgebreid en betreft onder andere: dresszand, greenzand, bomenzand, boomgranulaat, daktuinsubstraat, bunkerzand, molmmest, compost, tuinaarde, maar ook een scala aan op klantvraag geproduceerde stromen. Het assortiment is gesegmenteerd in productgroepen die gericht zijn op: golfbanen, openbaar groen en cultuurtechniek. De belangrijkste doelgroepen van Heicom zijn dan ook golfbanen, aannemers, gemeenten, hoveniers en cultuurtechnische bedrijven. Door de jaren heen heeft Heicom zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de markt voor bodemverbeteringsproducten. Het bedrijf heeft in haar ontwikkeling veel kennis en ervaring opgedaan en onderscheidt zich van andere aanbieders omdat er meegedacht wordt met de klant en er maatoplossingen geboden worden. Daarnaast heeft Heicom fors geïnvesteerd in de kwaliteit van haar producten, wat blijkt uit de verschillende certificeringen zoals BRL 9335-4, ISO, VCA, RAG Landscaping en RAG Green Roof. Doordat Heicom flexibel is kan het bedrijf snel reageren op klantvragen. Daarnaast kan het bedrijf naar de behoefte van de klant producten samenstellen. De kwaliteit van het bedrijf wordt gewaarborgd door een aantal certificaten en jarenlange ervaring in de wereld van de bodemverbetering. Mede door deze ervaring heeft Heicom productinhoudelijke kennis en een netwerk, zodat een klant gegarandeerd is van een goed eindproduct. De medewerkers van Heicom zijn proactief en reageren oplossingsgericht op klantvragen.

Visie Heicom

In de markt voor bodemverbeteringsproducten merkt Heicom dat een deel van de concurrentie onder toenemende prijsdruk concessies doet aan de kwaliteit. Vanuit haar overtuiging van succes op de lange termijn investeert Heicom in kwaliteit en waarborgt dit met certificaten. In de toekomst zal de vraag naar stedelijk en recreatief groen, maar ook de vergroening van vastgoed toenemen. Heicom wil inspelen op deze marktontwikkeling door een proactieve houding en samenwerking met partners.

Certificering

Door middel van verschillende certificering onderscheidt Heicom zich van haar concurrenten. Naast de vrij gangbare ISO en VCA certificering beschikt Heicom ook over de BRL 9335-4 en RAG Landscaping en RAG Green Roof. De BRL 9335-4 met bijbehorende protocollen beschrijft de werkzaamheden voor het beheer van partijen grond en grondstromen, alsmede de kwalificatie van partijen in het kader van het Besluit bodemkwaliteit. Het RAG-keurmerk staat garant voor zekerheid, veiligheid en kwaliteit. Producten met een RAG certificering zijn gegarandeerd vrij van ziekten en onkruidzaden, er is een fysische en chemische analyse beschikbaar, de stabiliteit van de bodemverbeteraar is gegarandeerd en er vindt controle op de productielocatie plaats.