arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Nieuws

Duurzaamheidsverslag 2017

De bodem onder onze voeten vormt de basis van onze welvaart. Dat beseffen we nog meer, nu duidelijk wordt dat we op allerlei manieren de bodem uitputten of niet goed benutten. De grondstoffen worden schaars. In steden is vergroening nodig om de temperatuur te drukken, de luchtkwaliteit te verbeteren, en het regenwater te verwerken. Heicom is gespecialiseerd in het verbeteren van de bodem door het gebruik van natuurlijke en duurzame substraten.
 

Net als ieder mens en iedere organisatie vormen ook wij een schakel in de transitie naar een circulaire en energieneutrale samenleving. Wij wenden onze invloed aan om een verschil te maken. Elke stap die we zetten is een neutrale voetprint. We zijn meer dan 12 keer CO2 neutraal én zijn hard op weg naar een energieneutraal bedrijf.
Lees het duurzaamheidsverslag direct via duurzaam.vanwerven.nl

Wij borgen onze bewuste, duurzame manier van werken dankzij keurmerk ISO 14001.
Continu gaan we op zoek naar meer duurzame oplossingen. Een kleine greep uit onze maatregelen:

  • Bomengranulaat ECO is een mooi voorbeeld van een duurzaam product, door het gebruik van gerecycled spoorballast.
  • Voor onze eindproducten maken we gebruik van laagveen, wat vrij komt bij een zandafgraving. Laagveen is een uitstekend alternatief voor tuinturf. 
  • We maken gebruik van nieuwe vrachtwagens (uitsluitend Euro 6, of nieuwer wanneer beschikbaar)
  • Onze winninglocaties bevinden zich op korte afstand van onze productielocaties.Door grondstoffen uit de nabije omgeving te transporteren besparen wij kilometers en brandstofverbruik.
  • Dankzij boardcomputers met GPS-Buddy brengen we ons brandstofverbruik live in kaart. Een duurzame manier van rijden wordt hiermee gestimuleerd.
  • Mede dankzij ons eigen windmolenpark willen wij in 2020 volledig energieneutraal zijn.

In ons digitale duurzaamheidsverslag doen wij uitgebreid verslag van onze visie op duurzaamheid, onze doelstellingen en resultaten.

Categorie
Nieuws
Datum
20.07.2018
Volgend nieuwsbericht
Heicom zoekt een ervaren shovelmachinist