Duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke drijfveren voor Heicom. De verschillende certificeringen maken Heicom uniek in de sector en zorgen voor vertrouwen bij onze klanten.
Naast de ISO9001, ISO14001 en VCA certificering beschikt Heicom ook over de BRL 9335-4 (samengestelde grondproducten), BRL 9341 (steenachtige substraten), en RAG Landscaping en RAG Green Roof. Sinds 2024 is Heicom actief met de CO2 prestatieladder. Heicom vindt duurzame en circulaire substraten belangrijk. Daarom maken we met MKI-waardes (milieu kosten indicator) dit inzichtelijk.
Het RAG-certificaat biedt de grootst mogelijke zekerheid aan boomsubstraat, omdat zowel het product als het proces in de keten wordt bewaakt. Het RAG-keurmerk monitort de kwaliteit van teeltmedia in de keten, van grondstofwinning tot bewerking en aflevering bij u op het groenproject.
Het RAG-keurmerk staat garant voor zekerheid, veiligheid en kwaliteit. Producten met een RAG certificering zijn gegarandeerd vrij van ziekten en onkruidzaden, er is een fysische en chemische analyse beschikbaar, de stabiliteit van de bodemverbeteraar is gegarandeerd en er vindt controle op de productielocatie plaats.
Heicom streeft altijd naar de meest duurzame oplossing. We verkopen daarom veelal gerecyclede en/of natuurlijke grondstoffen in onze producten. Een voorbeeld hiervan is Boomgranulaat ECO. Dit duurzame product wordt voor een groot deel gemaakt van gerecyclede breuksteen van spoorballast. Andere substraten, zoals Heicom B+ en Bomenzand RAG zijn samengesteld met natuurlijke en lokale grondstoffen.
Juist nu het klimaat verandert, er langere perioden van droogte en extreme buien zijn, is het onze missie om substraten te blijven ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan zijn onze Soilgreen substraten. Door de unieke samenstelling zijn deze substraten nog beter bestand tegen de veranderende weersinvloeden, zoals hevige neerslag en langdurige droogte. Ook zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van substraten voor groene parkeerplaatsen.
Heicom heeft zich sinds 2024 ingescheven bij SKAO. Klik hier voor meer informatie over SKAO.
Het streven van Heicom is om in 2024 niveau 3 te behalen en door te ontwikkelen naar niveau 4.
Over de CO2 Prestatieladder:
De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt.
De CO2-Prestatieladder is een CO2-managementsysteem dat bestaat uit 5 niveaus. Tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie (en alle projecten). Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO2-uitstoot in de keten en sector. Een gecertificeerde organisatie voldoet op een bepaald niveau (en alle onderliggende niveaus) aan de eisen van de CO2-Prestatieladder. Deze eisen komen voort uit vier invalshoeken:
A: Inzicht: Het bepalen van de energiestromen en de CO2-footprint;
B: Reductie: het ontwikkelen van ambitieuze doelstellingen voor CO2-reductie;
C: Transparantie: Structurele communicatie over het CO2-beleid;
D: Participatie: Deelname aan initiatieven in de sector op het gebied van CO2-reductie.
Bekijk hier onze CO2 footprint over de 1e helft van 2024
Bekijk hier onze CO2 doelstellingen