arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content

Duurzaamheid & Kwaliteit

De verschillende certificeringen maken Heicom uniek in de sector. Naast de vrij gangbare ISO en VCA certificering beschikt Heicom ook over de BRL 9335-4 (samengestelde grondproducten), BRL 9341 (steenachtige substraten), en RAG Landscaping en RAG Green Roof. De BRL 9335-4 met bijbehorende protocollen beschrijft de werkzaamheden voor het beheer van partijen grond en grondstromen, alsmede de kwalificatie van partijen in het kader van het Besluit Bodemkwaliteit. 

Onafhankelijke kwaliteitskeuring

Het RAG-keurmerk staat garant voor zekerheid, veiligheid en kwaliteit. Producten met een RAG certificering zijn gegarandeerd vrij van ziekten en onkruidzaden, er is een fysische en chemische analyse beschikbaar, de stabiliteit van de bodemverbeteraar is gegarandeerd en er vindt controle op de productielocatie plaats.

Duurzame grondstoffen

Juist nu het klimaat verandert, er langere perioden van droogte en extreme buien zijn, is het onze missie om substraten te blijven ontwikkelen. 

Heicom streeft altijd naar de meest duurzame oplossing. We verkopen daarom veelal gerecyclede en/of natuurlijke grondstoffen in onze producten. Een voorbeeld hiervan is Boomgranulaat ECO. Dit duurzame product wordt voor een groot deel gemaakt van gerecyclede breuksteen van spoorballast. Andere substraten, zoals Heicom B+ en Bomenzand RAG zijn samengesteld met natuurlijke en lokale grondstoffen.