arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content

Over ons

Wie zijn wij

Heicom is producent van bodemverbeteraars en substraten waarmee de meest uitdagende omgevingen - zoals steden, parken en sportvelden - groen worden en blijven.

Contact opnemen
Volg ons op LinkedIn
Photo for Wie zijn wij

Ons team

Maak kennis met ons enthousiaste en vakkundige team!

Directeur

Herbert van Werven

Manager Sales

Marcel Straatman

Verkoopmedewerker Binnendienst

Gerard Schakelaar

Planner

Richard Schoonhoven

Accountmanager

Hans van der Weerd

Chauffeur

Rik van der Vegte

Interieurverzorgster

Rolinde Wensink

Chauffeur

Erik van Oene

Missie

Het is onze missie om steden, parken en sportvelden echt groen te houden, door de kwaliteit van de bodem te verbeteren en de natuur in haar kracht te zetten.

Photo for Missie
Photo for Missie

Visie

Openbaar groen hoort voor iedere stedeling op steenworp afstand te zijn

Photo for Visie

In 2050 zal zo’n 70% van de wereldbevolking in steden wonen. Vergroening van steden en openbare ruimtes in Nederland draagt bij aan de luchtkwaliteit, aan de afvoer van water in een heftiger klimaat en beperkt zomerse hitte. Het maakt de omgeving in alle opzichten prettiger om in te leven en bewegen. Openbaar groen hoort voor iedere stedeling op een steenworp afstand te zijn.

De natuur is sterk genoeg om voor groei te zorgen op de moeilijkste plaatsen. Als er maar geïnvesteerd wordt in gefundeerd advies, het vervaardigen van hoogwaardige, natuurlijke en duurzame substraten en het juist toepassen daarvan. Daar werken we aan door continu te innoveren en altijd voor de hoogste kwaliteit te gaan.

De verschillende certificeringen getuigen daarvan. Naast de vrij gangbare ISO en VCA certificering beschikt Heicom ook over de BRL 9335-4, BRL 9341 en RAG Landscaping en RAG Green Roof.

Geschiedenis

Heicom is opgericht in 1986 en is een afkorting van heidecompost. In de jaren ‘80 werd veel heide geplagd en ontstond er een overschot aan plagsel.

Totdat het een wezenlijk onderdeel van compost werd - in eerste aanleg voor potgrond en kwekerijen - waarmee het de organische- en voedingswaarde van de bodem sterk verbeterde.

Heicom specialiseerde zich vanaf het begin in kwalitatieve opwaardering van de bodem met natuurlijke producten en breidde zijn assortiment uit met substraten voor steden, parken en sportvelden. Naast het uitleveren van substraten kregen advies op maat en advies bij verwerking steeds meer aandacht. 

Heicom investeerde in de kwaliteit van de productielocatie door het bouwen van extra overkappingen en een nieuwe maalmolen met een speciale dosseerlijn voor toevoegingen. Door de grote vraag van substraten vanuit West-Nederland heeft Heicom in 2021 een productielocatie geopend in 's-Graveland (regio Hilversum).

Photo for Geschiedenis

"Openbaar groen hoort voor iedere stedeling op steenworp afstand te zijn"

Onze locaties

Oldebroek (hoofdkantoor & productielocatie)
Broekeroordsweg 3b
8095 RM 't Loo / Oldebroek
Maandag - vrijdag 07:30 - 16:30 uur | Particulieren: zaterdag 08:00 - 12:00

Middeldijk 16
8094 PS
Hattemerbroek

Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen

Boomgaard 28
1243 HV
Ankeveen