arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content

Over ons

Missie

Het is onze missie om steden, parken en sportvelden echt groen te houden, door de kwaliteit van de bodem te verbeteren en de natuur in haar kracht te zetten.

Photo for Missie
Photo for Missie
Missie

Heicom is producent van bodemverbeteraars en substraten waarmee de meest uitdagende omgevingen - zoals steden, parken en sportvelden - groen worden en blijven.

Vergroening van de omgeving verbetert de kwaliteit van het samenleven. Het is onze missie om steden, parken en sportvelden echt groen te houden, door de kwaliteit van de bodem te verbeteren en de natuur in zijn kracht te zetten.

 

 

Photo for Missie
Photo for Missie
Visie

In 2050 zal zo’n 70% van de wereldbevolking in steden wonen. Vergroening van steden en openbare ruimtes in Nederland draagt bij aan de luchtkwaliteit, aan de afvoer van water in een heftiger klimaat en beperkt zomerse hitte. Het maakt de omgeving in alle opzichten prettiger om in te leven en bewegen. Openbaar groen hoort voor iedere stedeling op een steenworp afstand te zijn. 

Openbaar groen hoort voor iedere stedeling op steenworp afstand te zijn

De natuur is sterk genoeg om voor groei te zorgen op de moeilijkste plaatsen. Als er maar geïnvesteerd wordt in gefundeerd advies, het vervaardigen van hoogwaardige, natuurlijke en duurzame substraten en het juist toepassen daarvan. Daar werken we aan door continu te innoveren en altijd voor de hoogste kwaliteit te gaan.

De verschillende certificeringen getuigen daarvan. Naast de vrij gangbare ISO en VCA certificering beschikt Heicom ook over de BRL 9335-4, BRL 9341 en RAG Landscaping en RAG Green Roof.

Photo for Visie
Geschiedenis

Heicom is opgericht in 1986 en is een afkorting van heidecompost. In de jaren ‘80 werd veel heide geplagd en ontstond er een overschot aan plagsel. Totdat het een wezenlijk onderdeel van compost werd - in eerste aanleg voor potgrond en kwekerijen - waarmee het de organische- en voedingswaarde van de bodem sterk verbeterde. Heicom specialiseerde zich vanaf het begin in kwalitatieve opwaardering van de bodem met natuurlijke producten en breidde zijn assortiment uit met substraten voor steden, parken en sportvelden.

Photo for Geschiedenis

Onze certificering

De verschillende certificeringen maken Heicom uniek in de sector. Naast de vrij gangbare ISO en VCA certificering beschikt Heicom ook over de BRL 9335-4 (samengestelde grondproducten), BRL 9341 (steenachtige substraten), en RAG Landscaping en RAG Green Roof. De BRL 9335-4 met bijbehorende protocollen beschrijft de werkzaamheden voor het beheer van partijen grond en grondstromen, alsmede de kwalificatie van partijen in het kader van het Besluit Bodemkwaliteit. 

Het RAG-keurmerk staat garant voor zekerheid, veiligheid en kwaliteit. Producten met een RAG certificering zijn gegarandeerd vrij van ziekten en onkruidzaden, er is een fysische en chemische analyse beschikbaar, de stabiliteit van de bodemverbeteraar is gegarandeerd en er vindt controle op de productielocatie plaats.

Klik op onderstaande logo’s voor meer informatie over deze keurmerken of om het keurmerk te downloaden.

Onze locaties

Oldebroek (hoofdkantoor & productielocatie)
Broekeroordsweg 3b
8095 RM 't Loo / Oldebroek
Openingstijden: maandag - vrijdag 07:30 - 16:30 uur | Particulieren: zaterdag 08:00 - 12:00

Middeldijk 16
8094 PS
Hattemerbroek

Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen

Bosstraat
4704 RL
Roosendaal

Boomgaard 28
1243 HV
Ankeveen

Visie op duurzaamheid

Bij Heicom richten we ons op vergroening van steden, parken en sportvelden. Groen in steden is namelijk onmisbaar voor een prettige leefomgeving. Groene steden zorgen voor bewezen gelukkiger mensen, een duurzamer klimaat en meer biodiversiteit 

Groen in steden is onmisbaar voor een prettige leefomgeving.

Heicom is het dochterbedrijf van Van Werven en samen gebruiken wij de internationale richtlijn ISO 26000 als basis voor al onze MVO-inspanningen. Concreet betekent dit dat wij continu onze bedrijfsprocessen verduurzamen, door de investering in Euro 6 en Tier 4 motoren, we actief zijn op het gebied van social return, vele goede doelen ondersteunen en continu streven naar een maximaal hergebruik van grondstoffen.

Op duurzaam.vanwerven.nl vindt u ons gezamenlijke, online duurzaamheidsverslag met allerlei grafieken met duurzaamheid in cijfers. Maar hopelijk leest u tussen de regels en grafieken door ook iets van onze onderliggende motivatie, het welbevinden van mensen. Want het mooiste van duurzaam ondernemen is wanneer dát bovenaan staat. Daar knapt iedereen van op.

Ons team

Maak kennis met ons enthousiaste en vakkundige team!

Directeur

Herbert van Werven

Manager Sales

Marcel Straatman

Verkoopmedewerker Binnendienst

Gerard Schakelaar

Planner

Richard Schoonhoven

Accountmanager

Hans van der Weerd

Chauffeur

Rik van der Vegte

Interieurverzorgster

Rolinde Wensink

Chauffeur

Erik van Oene