arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Nieuws

Heicom gaat samenwerken met de Europese stad van 2023

Amersfoort, in 2023 bekroond tot de Europese stad van het jaar, zet volop in op vergroening. Met het winnen van de aanbesteding voor ‘leverantie van substraten’ mag Heicom hier volop aan bijdragen. 

Voldoende groen in de stad is prettig voor mens en dier. Door de klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met extremere hitte, droogte en intensieve neerslag in korte tijd. Meer groen is van groot belang voor het koel houden van de stad en het voorkomen van wateroverlast. Meer groen van voldoende kwaliteit zorgt ook voor meer biodiversiteit en een positief effect op de gezondheid en het welzijn van mensen. (Bron gemeente Amersfoort)

Categorie
Nieuws
Datum
06.02.2024

Hans van der Weerd: “Gemeente Amersfoort wil de huidige groenstructuur versterken, verbeteren en goed toegankelijk maken. Het doel is dat iedereen binnen 10 minuten wandelen in een groene omgeving is.” Het is een doel die naadloos past bij de visie van Heicom; “openbaar groen hoort voor iedere stedeling op steenworp afstand te zijn.”

“De substraten van Heicom gaan een belangrijke bijdrage leveren aan de groene uitstraling van de gemeente. De investering die ondergronds gedaan wordt in goed ingerichte plantplaatsen, zal resulteren in de gewenste groene uitstraling van bomen en beplanting.” 

Duurzame groeiplaatsen

De gemeente hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord inkopen. Naast de groei van de stad is verduurzaming als grootste opgave terug te lezen. Deze ambities kunnen betrekking hebben op onder andere het verminderen van CO2-emissies, de transitie naar een circulaire economie en een inclusieve samenleving (o.a. via social return). Heicom zal voor leveranties aan de gemeente Amersfoort rijden met HV100 brandstof. Dit is een duurzame brandstof die zorgt voor vermindering van de CO2 uitstoot. Naast duurzame brandstof zijn onze circulaire, lokale grondstoffen en korte transportafstanden een belangrijke meerwaarde.

Naast duurzame ambities en maatregelen is de kwaliteit en de verwerking van substraten enorm van belang. Hans: “We willen jaarrond een constante kwaliteit bieden, met producteigenschappen die voldoen aan de eisen van de gemeente. Met aanvullende onderzoeken willen we nog meer inzicht geven in onze substraten, denk daarbij aan wateropname, waterberging en waterdoorlatendheid." Het zijn belangrijke eigenschappen in tijden van droogte en hevige neerslag."

"Verder zullen wij met kennissessies voor de gemeente en de aannemers ingaan op de juiste verwerking van bijvoorbeeld Boomgranulaat. In dat opzicht realiseren we een gezonde en duurzame groei(plaats) echt samen." 

 Amersfoort verkozen tot beste stad van Europa

Amersfoort is bekroond met de internationale titel European City of the Year. Met name de kwaliteit van leven, vooruitstrevende planning en vernieuwing terwijl het unieke erfgoed en karakter behouden blijven, noemt de jury als belangrijke argumenten voor de titel. “Het welzijn en geluk van al zijn burgers staan duidelijk centraal." Bron NOS 

Volgend nieuwsbericht
Heicom gesloten op 9 en 10 mei