arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘

Heicom ondersteunt 'De Gezonde Stad'

Groenere steden, daar wil Heicom voor gaan. Net als non-profit organisatie 'De Gezonde Stad'. Zij zet zich in voor een groener, schoner en slimmer Amsterdam. Woensdag 12 oktober onderstreepte Heicom dit streven door kosteloos haar Heicom B+ te leveren aan het project 'Park om de Hoek - De Ruyschtuin'.
 

Heicom B+ is een onkruidarme teelaarde, ideaal voor in stedelijk gebied. Groen is gezond en verbindt! Maar hoe kan Amsterdam groener gemaakt worden met de beperkte ruimte? 

De buurtbewoners maken van de lege ruimte een park met gebruiks- en belevingswaarde. Een biodiversiteitstuin voor vogels en vlinders, heesters die CO2 en fijnstof van de autostroom afvangen en een groene wand voor geluidsdemping. Het wordt een rustzone en ontmoetingsplek, midden in de drukte van de Wibautstraat. Het park bevindt zich op een van de knelgebieden qua regenbestendigheid bij heftige regenbuien. Door op deze locatie een park aan te leggen, werken we aan een rainproof Amsterdam en de doelstelling van De Gezonde Stad en de Green Knowledge Mile om dit gebied groener, gezonder en leefbaarder te maken. 


Lees meer op: www.degezondestad.org

Categorie
Datum
13.10.2016
Volgend nieuwsbericht
Nieuwe productielocatie in Utrecht voor Heicom