arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Nieuws

Kwaliteitsimpuls door nieuwe bedrijfshal

De vraag naar een groene en duurzame leefomgeving groeit. Dat is goed nieuws voor het milieu, maar ook voor Heicom. De leverancier van bodemverbeteraars en substraten breidde zijn locatie in ’t Loo-Oldebroek onlangs uit met een extra opslaghal. Een kwantiteits- en kwaliteitsimpuls.

Steeds meer gemeentes zetten in op vergroening van steden en openbare ruimtes. “We zien dat terug in een toename van het aantal projecten”, stelt manager Marcel Straatman. “Niet alleen het aantal projecten neemt toe, ook de complexiteit. We stellen steeds meer eisen aan grondproducten en investeren dus continu in kwaliteit. Daarnaast onderzoeken we duurzamere methodes. De resultaten van groenprojecten worden steeds mooier.” 

Categorie
Nieuws
Datum
23.03.2021
drieluik aangepast 2.png

Nieuwe opslaghal

Heicom breidde onlangs zijn productielocatie in Oldebroek uit met een extra hal. Directeur Herbert van Werven koos voor een grote opslaghal van zo’n zestien meter hoogte. “De verschillende grondproducten liggen gescheiden van elkaar. De overkapping biedt ruimte voor meer producten en beschermt deze tegen diverse weersomstandigheden. Natte grondstoffen zijn nadelig voor het samenstellen van substraten en dus voor de kwaliteit. Daarnaast kan de klant een droog eindproduct beter verwerken. De overkapping voorkomt bij droogte het opwaaien van producten.”

Ook de maalmolen op het terrein van Heicom is vernieuwd. Straatman: “De nieuwe maalmolen kan hoogwaardige en klantspecifieke substraten samenstellen. We zien een sterke toename in klantspecifieke eisen, zoals het toevoegen van bodemstimulanten en meststoffen. Dankzij deze maalmolen kunnen we dit per klant doseren.” 

foto h1.jpg
foto h2.jpg

Tweede leven voor maalmolen

De ‘oude’ maalmolen van Heicom krijgt een tweede leven op de nieuwe productielocatie van Heicom in ’s Graveland. Moederbedrijf Van Werven heeft de maalmolen gereviseerd en getransporteerd naar deze locatie in Midden-Nederland. Herbert: “Met deze nieuwe vestiging kunnen we met minder transportbewegingen een andere regio van Nederland bedienen. Het is een duurzame oplossing, die past bij de groei van ons bedrijf en de vraag naar een groene omgeving.” 

Volgend nieuwsbericht
Heicom vestigt zich in West-Nederland