arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Inspiratie

Passie voor groen

Het vergroenen van de omgeving wordt steeds belangrijker. Dat hier een heel proces aan voorafgaat, is bij veel mensen niet bekend. Voetbalvereniging VSCO ging met sponsor Heicom in gesprek over deze passie voor groen... 

Categorie
Inspiratie
Datum
29.10.2021
Kracht

"Met onze producten willen wij de natuur in haar kracht zetten in omgevingen waar dat niet vanzelfsprekend is."

Wat doen jullie precies? 

“Onze missie is om steden, parken en sportvelden echt groen te houden door de bodem te verbeteren. We zijn in 1986 opgericht en hebben ons vanaf het begin gespecialiseerd in de kwalitatieve opwaardering van de bodem met natuurlijke producten. In de loop der jaren hebben we onze specialisatie uitgebreid met de ontwikkeling en productie van substraten voor steden, parken en sportvelden. Een substraat is een ondergrond waarin bomen en plantenwortels goed kunnen groeien. In stedelijk gebied is het niet vanzelfsprekend dat bomen en groen kunnen groeien en bloeien, hiervoor is goede grond nodig die rekening houdt met allerlei factoren zoals regenwater, verkeersbelasting en voeding voor de bomen.”

Kun je een paar voorbeelden geven?

“In Zwolle hebben wij bijvoorbeeld de substraten geleverd bij de vernieuwing van de Pannekoekendijk. Voor Dierenpark WILDLANDS in Emmen hebben we de subtropische kas voorzien van tropische bomengrond. Voor een daktuin van een groot appartementencomplex in Hoogeveen hebben we een nieuw soort daktuingrond ontwikkeld en geleverd. Bekijk de projecten op onze website.

Groene passie3.png
Groene passie2.png
Groene passie.jpg

Jullie hebben een goede naam in de sportwereld. Waarom zijn jullie producten zo geschikt voor sportvelden?

“Wij zijn voornamelijk actief in de golf- en voetbalwereld. Wij adviseren en leveren onze zandproducten aan verschillende clubs uit de Eredivisie, zoals FC Utrecht en FC Twente. De velden in de Eredivisie moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, maar zijn extra uitdagend omdat ze in een stadion liggen. Wij doen onderzoek op het bestaande veld en afhankelijk van de opbouw van het veld adviseren wij de juiste producten. Ook bij amateurverenigingen zijn wij actief. Zo ligt onder het hoofdveld van VSCO een onderlaag die wij hebben geleverd. Daarnaast leveren wij onze producten aan een groot aantal golfbanen in Nederland. Onlangs is er een ranglijst verschenen van de 20 beste golfbanen van Nederland. Wij zijn er trots op dat 17 van deze golfbanen klant zijn van Heicom. Recent hebben wij voor de golfwereld ‘Bunkerzand Hoekig’ ontwikkeld. Door de korrel van dit zand blijft de bal in de bunker goed op zijn plek liggen, zelfs op steile gedeeltes. Het is leuk om te zien dat ons bunkerzand te zien is tijdens de KLM Open, het grootste golftoernooi van Nederland.”

Wat maakt jullie uniek?

“Het unieke van Heicom is dat wij klantspecifieke producten kunnen maken die toegepast worden in de meest uitdagende omgevingen. We hebben veel specifieke kennis in huis en kunnen in combinatie met analyses adviseren én vervolgens produceren. Daarnaast beschikken we over verschillende certificeringen die ons uniek maken in de sector en een bewijs zijn van onze kwaliteit. Wij kunnen met een gefundeerd advies de juiste producten voor de juiste situatie leveren. Of het nu gaat om substraat voor bomen aan een drukke straat in Zwolle, voor een tropische kas of als onderlaag voor een voetbalveld.”

KLM Open

"Het is leuk om te zien dat ons bunkerzand te zien is tijdens de KLM Open, het grootste golftoernooi van Nederland.”

Volgend nieuwsbericht
Van paarse heide naar groene steden