arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘

Een gezonde groei in Zutphen

In 2013 is het centrum van Zutphen opgefleurd met de Amerikaanse Tulpenboom. Vijf jaar later staan deze bomen mooi in blad, de bezoekers kunnen genieten van een groene omgeving.

Heicom leverde Bomengranulaat Basalt/Lava (RAG) voor het werk op de Houtmarkt.
Het bomengranulaat is ideaal voor stedelijk gebied, in dit geval de vele bezoekers van de toeristische Hanzestad Zutphen. De Houtmarkt is wel een autovrije zone maar de bevoorrading van de winkels in het centrum geschiedt met zwaar vrachtverkeer. Hier is in de samenstelling van substraten rekening mee gehouden.

Heicom levert Bomengranulaat onder het RAG keurmerk, waardoor dit product van grondstof tot eindproduct is gekeurd en geanalyseerd. Daarmee is het vrij van veel voorkomende ziekten emn verontreinigingen.

Hieronder foto's van de zomer 2018 
én een doorsnede van de opbouw.

Locatie
Zutphen
Medewerker
Marcel Straatman
Project fase
Project datum
28-06-2018
Categorie
IMG_2518.JPG
IMG_2519.JPG
Samenstelling

Boomgranulaat basalt/lava RAG heeft van zichzelf al een hoge draagkracht maar om een aslast van 10 ton te kunnen dragen is er voor de zekerheid, na een berekening, een extra drukverdelend en waterdoorlatend doek toegepast. Dit in combinatie met brekerzand onder de bestrating als extra zekerheid voor een goede draagkracht. Met als voordeel dat er op een natuurlijke manier regenwater in de plantplaats kan zakken.

Doorsnede Zutphen.png

Meer weten over dit project?

Manager Sales

Marcel Straatman

Deel dit project

Volgend project
Actie op de Nederlandse voetbalvelden