arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Steden

Heicom levert aan ‘Boomproject van het jaar 2016’.

Boomproject van het jaar is dé landelijke competitie voor het beste boomproject. De eerste editie werd gewonnen door BTL Bomendienst, met het project Pannekoekendijk in Zwolle. Heicom leverde hier Boomgranulaat Basalt/Lava en Bomengrond RAG.

De Pannekoekendijk heeft een behoorlijke facelift gekregen. De drukke weg in een grijs gebied is omgetoverd tot een mooie, rustige en bovenal groene omgeving. Dat viel in de smaak bij de jury van ‘Boomproject van het jaar’, die oordeelde dat het boomproject met prettig groen bijdraagt aan de beeldkwaliteit van het gebied. 

Locatie
-
Medewerker
Hans van der Weerd
Project fase
Afgerond
Project datum
28-07-2016
Categorie
Steden
Metamorfose

De drukke weg in een grijs gebied is omgetoverd tot een mooie, rustige en bovenal groene omgeving.

Zware belasting

Heicom leverde boomgranulaat Basalt/Lava (RAG-keurmerk); de beste oplossing onder de zwaar belaste weg van de Pannekoekendijk. Deze boomgranulaat heeft een goed drainerende laag en bovendien een hoog organisch stofgehalte. Ook leverde Heicom zijn Bomengrond RAG, toepasbaar voor bomen in open grond, zoals een plantsoen of berm. Een goede zuurstofcapaciteit en waterbergingscapaciteit zorgt dat de bomen de benodigde voedingstoffen kunnen leveren.

20150911_Opening_Pannekoekendijk_kade.jpg
20150911_Opening_Pannekoekendijk_weg.jpg

Maatwerk

Heicom was aangeschreven in het bestek voor het project te Zwolle. Het onafhankelijke onderzoeksbureau TERRA NOVA deed onderzoek vóór de start van het project. De producten van Heicom bleken ideaal voor het werk aan de Pannekoekendijk. Met name toen het aankwam op het omlaag brengen van het pH gehalte. Deze was dermate hoog dat er gezocht werd naar een product die dit kon reduceren. Boomgranulaat Basalt/Lava voldeed hieraan.

Boomgranulaat Basalt/Lava wordt doorgaans geleverd met een hogere pH. Voor dit project is maatwerk geleverd om zo tot de beste samenstelling te komen. Beide producten, zowel het boomgranulaat als de bomengrond worden geleverd met het RAG keurmerk. Producten met een RAG certificering zijn gegarandeerd vrij van ziekten en onkruidzaden, er is een fysische en chemische analyse beschikbaar, de stabiliteit van de bodemverbeteraar is gegarandeerd en er vindt controle op de productielocatie plaats. Hiermee is de klant verzekerd van kwaliteit.

Niet alleen voor het project in Zwolle blijkt dit de juiste keus. Boomgranulaat wordt steeds vaker verwerkt in dergelijke toepassingen. Enerzijds omdat er steeds meer behoefte is aan groene steden, anderzijds omdat men inziet dat zware belasting slecht is voor de groei van een boom. 

Zorgvuldig en gedurfd

De jury concludeert in het juryrapport: “Dit boomproject draagt met het prettige groen bij aan de beeldkwaliteit van het gebied. Sterk in dit project zijn de vele extra bomen in het ontwerp en de mooie aansluiting bij de omgeving. De zorgvuldigheid waarmee de oorspronkelijke, historische beplanting is gehandhaafd in het geheel verdient navolging, evenals de monitoring van de ‘groene ruimte’ tijdens civiele bouwprocessen door BTL Bomendienst. De schijnbaar noodzakelijke en gedurfde beplantingsperiode heeft een hoge publiciteitswaarde en zet de beroepsgroep aan tot vakinhoudelijke discussies.”

Meer weten over dit project?

Wil je meer weten over dit project of ons boomgranulaat? Neem eens contact op met onze specialist op dit gebied. Doe dit via onderstaande gegevens of laat je terugbellen middels het formulier.

Accountmanager

Hans van der Weerd

Deel dit project

Volgend project
Parkeerplaats of park?