arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Steden

Bomenparade aan de Waal

Op de dijk bij de Lentse Warande zijn 81 Iepen geplaatst. De 81 iepen zijn geplaatst als een ware bomenparade aan de kade van Lent. Heicom zet deze Iepen in hun kracht door het verzorgen van een goede bodem en leverde onder andere bomenzand 500 RAG.  

De kade van bijna een kilometer lang is een van de eyecatchers van het project ‘Ruimte voor de Waal’. De kade, waar aan de iepen staan, loopt af naar het water van de nevengeul. Betonnen zitranden op de kade vormen een natuurlijke tribune. Het project is onderdeel van het landelijke waterveiligheids-programma ‘Ruimte voor de Rivier’. In Nijmegen werd een vier kilometer lange nevengeul gegraven en een nieuwe waterkering aangelegd, zo’n 300 meter landinwaarts. Zo ontstaat in het hart van Nijmegen een langgerekt eiland in de Waal met ruimte voor wonen en recreatie, cultuur en natuur. Het eiland is te bereiken via drie nieuwe bruggen.

Locatie
-
Medewerker
Marcel Straatman
Project fase
Afgerond
Project datum
90-08-2017
Categorie
Steden
Nijmegen-Lent-Waalkade-foto-Luuk-Kramer (2).jpg
635888947992025559-promenadebrug-verkl-.jpg
Kade Lent 1.jpg
Impressie Kade Lent.jpg

Zuurstof

Heicom mocht diverse leveranties doen op dit project. Wij leverden onze producten onder het RAG keurmerk. Daarmee tonen we aan dat we beschikken over gecertificeerde grond die voldoet aan de kwaliteitseisen van dit keurmerk.

  • We leverden 4.600 ton Bomenzand 500 RAG. Bomenzand 500 RAG is een uitgebalanceerde grond voor bomen waarin voeding en zuurstof belangrijke aspecten zijn.
  • Daarnaast werd er 4.800 m2 aan drukverdelend grid verwerkt. Deze matten worden gebruikt voor de drukverdeling en zijn uitermate geschikt om nazakking van bomenzand te voorkomen.
  • In totaal werd er nog eens 800 meter aan beluchting geleverd. Hierdoor krijgen de bomen voldoende zuurstof in de ondergrond.

 

Aandacht voor verwerking

Heicom kan tevreden terugkijken op dit project. Opvallend positief is Heicom over de samenwerking met aannemer I-Lent. Tijdens het proces was er enorm veel aandacht voor de verwerking van Bomenzand 500 RAG. Door continu te monitoren wisten beide partijen de kwaliteit uitstekend te bewaken. Hierdoor zijn er optimale omstandigheden gecreëerd voor het bomenzand. Een prachtige referentie voor Heicom, waar het bedrijf en nog vele bezoekers van de kade jarenlang van mogen genieten. 

Meer weten over dit project?

Wil je meer weten over dit project? Neem eens contact op met onze specialist op dit gebied. Doe dit via onderstaande gegevens of laat je terugbellen middels het formulier.

Manager Sales

Marcel Straatman

Deel dit project

Volgend project
Groundsman in de Eredivisie