arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Parken

Tijd om de tuin in te gaan!

Niet iedereen houdt van werken in de tuin. Maar iedereen vindt een tuin (of balkon) belangrijk. Het geeft ontspanning en vrijheid. Met de zomer voor de deur zijn we vaker in de tuin te vinden. Hoe zien de tuinen van onze Heicom-collega’s eruit? En waarom is een groene tuin belangrijk? We vertellen je graag meer. Hoveniersbedrijf ’t Mulligen geeft daarnaast drie gratis tuintips!

Waarom een groene tuin?

Een groene tuin kan de gevolgen van extreem weer beter opvangen dan een grijze (stenen) tuin. Groen houdt regenwater beter vast, waardoor het niet direct in het riool stroomt. Beplanting in de tuin zorgt er ook voor dat het koeler blijft in de tuin. Groen in de achtertuin is niet alleen lekker voor onszelf, we helpen er ook vogels, bijen, kikkers, egels, eekhoorns en andere dieren die wel eens in onze tuinen te vinden zijn aan voedsel, schuilplekken, overwinteringsplekken en soms zelfs nestelplekken.

Groen creëren in de meest uitdagende omgeving

Dat is de missie van Heicom. Een achtertuin of park is zo’n uitdagende omgeving. Een goed bodemleven houdt planten stressvrij, zodat ze meer verschillende weeromstandigheden kunnen verdragen. Daarvoor is een goede grond noodzakelijk. Herbert van Werven: “Wij verdiepen ons in de grond. Is het een zandgrond of kleigrond? Is de grond zuur of juist vol kalk? Afhankelijk van die resultaten leveren we producten die de bodem verbeteren. We leveren relatief weinig aan particulieren, maar hoveniers nemen veelvuldig onze producten af. Ook zij hebben veel verstand van een gezond bodemleven. Wil je advies of inspiratie voor je achtertuin, neem eens contact met ze op.”

Locatie
Oldebroek
Medewerker
Marcel Straatman
Project fase
Afgerond
Project datum
19-07-2019
Categorie
Parken
De beste grasmat

Met het advies van een greenkeeper ben ik aan de slag gegaan. Het was intensief werk, maar binnen vier weken had ik de meest geweldige grasmat ooit.

Marcel Straatman

“Onze tuin geeft mij altijd een soort vakantiegevoel, ook al is het gewoon weekend. Een tuin betekent voor mij ontspanning. Wij hebben een grote en multifunctionele tuin met een stuk grasveld, een trampoline, voetbalgoal en in de zomer staat er een zwembad. Een paar jaar terug heb ik een gazonrenovatie gedaan in onze tuin. Met het advies van een greenkeeper ben ik aan de slag gegaan. Ik heb alles geverticuteerd, een speciale golfmix aangebracht, luchtgaatjes geprikt, gerold en gemaaid. Het was intensief werk, maar binnen vier weken had ik de meest geweldige grasmat ooit. In combinatie met mijn werk bij Heicom was dit een interessant project.”

Jolanda Labots

“Sinds begin januari wonen wij in een nieuw huis in Oldebroek. In onze tuin zijn we hard aan het werk. Ongeveer de helft van het perceel is gereed, aan de rest wordt nog gewerkt. De tuin heeft een terras, een mooie grasmat, beplanting en we hebben een vijver aangelegd. Mijn man Rob is in het verleden hovenier geweest, dus die kan zijn hart hier ophalen. Ik mag graag in de tuin zitten, genieten en ontspannen. We gaan ook een moestuin aanleggen. Ik vind het leuk om me daar in te verdiepen en vervolgens te koken uit eigen tuin.”

Hans van der Weerd

“Ik vind het belangrijk dat een tuin er groen en fleurig uit ziet. Op dit moment heb ik een tijdelijk huurhuis, een redelijk grijze binnenplaats met kleine groenstrook. Nu ik bij Heicom werk, vind ik het wel leuk om te zien hoe ik mijn bodem kan verbeteren. Op dit moment blijft er bijvoorbeeld veel water staan. ‘Is de grond wel goed?’ en ‘Kan ik zorgen dat mijn planten nog beter groeien’? Daar wil ik binnenkort eens naar kijken en producten toevoegen, zodat alles nog beter groeit.”

Marcel Straatman.jpg
JL.jpg
hans.jpg
Marcel Straatman.png

Drie tuintips van ’t Mulligen Hoveniers  

 

1. Kleur je tuin groen

Hoe klein of groot je tuin ook is, zorg ervoor dat ongeveer een derde van je tuin bestaat uit beplanting. Veel mensen willen een onderhoudsvriendelijke tuin. In de praktijk zie je dan veel tegels en weinig beplanting. Maar dat gaat altijd ten kosten van de tuinbeleving. Heb je beperkte ruimte? Probeer eens te werken met kleine boompjes, zoals een sierappelboom, of hagen. Ze zorgen voor meer groen en meer diepte in je tuin, zonder dat ze veel ruimte stelen.  

2. Maak je tuin springlevend

‘Kijk, een vlinder!’ Kinderen springen er vaak enthousiast van op. En ik denk dat stiekem iedereen het leuk vindt: insecten in je tuin. Wil je meer beleving in je tuin, nodig de insecten uit door het planten van bijvoorbeeld een vlinderstruik, lavendel, salvia of kattenkruid. Het is ook nog eens goed voor de biodiversiteit.  

3. Zorg voor een spannende opbouw

Je wilt geen saaie tuin. Zorg dus voor een spannende opbouw. Dit doe je door zowel lage, middelhoge en hoge beplanting toe te passen in je tuin. Heb je een schutting rondom je tuin? Onderbreek die met een plant die boven de schutting uitgroeit. Probeer verder om in elk jaargetijde iets in bloei te hebben. Bloeien in de zomer heeft prioriteit, maar zorg dat je ook in het voor- en najaar van je beplanting kan genieten.  

Adri Schenk (46) is samen met zijn broer Johan eigenaar van Hoveniersbedrijf ’t Mulligen uit Oldebroek. Het bedrijf is vaste klant bij Heicom, bijvoorbeeld voor goede teelaarde (Heicom B+) en Beukenentgrond. Het bedrijf doet daarnaast het groenonderhoud van de Van Werven vestigingen in Oldebroek. Adri heeft een passie voor groen en had aan drie tips eigenlijk niet voldoende. Vlak voor vertrek volgde nog een kleine uitsmijter. “Oja! Goede meststoffen, schrijf dat ook nog even op. Daar gaat je beplanting goed van groeien”.  

Kom in contact!

Heicom levert bodemverbeterende producten aan hoveniers en tuincentra. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Manager Sales

Marcel Straatman

Deel dit project

Volgend project
Zomercolumn: groene oases in bruisende steden