arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Parken

Zorgeloos groen in Hillegom

Hillegom mooier maken; dat is het doel van de gemeente Hillegom. Onder meer het centrum en het Van Nispenpark ondergingen een herinrichting. Dankzij nieuwe planten en hagen, andere bestrating, een waterpartij en nette gazons kan Hillegom tevreden terugkijken.

De Enk Groen & Golf begon in augustus 2019 met de herinrichting van het centrum en het Van Nispenpark. Alle beplanting werd vervangen door cortenstalen bakken met vaste planten en hagen. Een grote waterpartij met wadi’s en natuurvriendelijke overs, bloembedden met bijen- en vlindervriendelijke vaste planten en nieuwe aanplant van vogelvriendelijke heesters en bomen zorgen voor meer biodiversiteit in het park. Met de aanleg van de waterpartij is het park en de omgeving ook goed voorbereid op de klimaatverandering, waarin we steeds vaker te maken krijgen met hevige regenval. 

Locatie
Hillegom
Medewerker
Hans van der Weerd
Project fase
Afgerond
Project datum
08-04-2020
Categorie
Parken
nispen2.jpg
nispen1.jpg

Heicom; leverancier van Zorgeloos Groen

Heicom leverde op dit project het ‘zorgeloos groen bodemsubstraat’. Dit substraat wordt speciaal samengesteld voor het concept ‘zorgeloos groen’. Zorgeloos Groen is een samenwerking tussen Buro Mien Ruys (ontwerp en beplantingsplan),  De Enk Groen & Golf (Aanleg en onderhoud) en Boot & Dart (leveren beplanting en beplantingsadvies). Zorgeloos Groen wil samen de omgeving vergroenen en daarbij ook het onderhoud voor zijn rekening nemen. Heicom is als leverancier van substraten betrokken bij dit initiatief. 

> lees meer over Zorgeloos Groen

Meer weten over dit project?

Benieuwd naar meer informatie over Heicoms 'zorgeloos groen bodemsubstraat', dit project of de mogelijkheden die het voor jouw bedrijf biedt? Wij komen graag in contact. 

Accountmanager

Hans van der Weerd

Deel dit project

Volgend project
Tweede kans in Veenendaal