arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘

Bewoners Zwolle investeren in groene daken

In de Zwolse wijk Breecamp/Stadshagen wordt momenteel hard gewerkt aan het realiseren van groendaken. Ze zijn daar niet de enige, in meerdere wijken in Zwolle kiezen bewoners voor groene daken, aangelegd door Stadshovenier Zwolle. 

Steeds meer particulieren kiezen voor deze duurzame- klimaatbestendige investering. Subsidies maken de aanleg van groendaken momenteel nog aantrekkelijker. Stadshovenier Zwolle heeft een speciaal concept ontwikkeld, voor een ecologische daktuin. Hiervoor gebruiken ze grond van Heicom.

Locatie
Zwolle, Stadshagen (Breecamp)
Medewerker
Hans van der Weerd
Project fase
Project datum
20-05-2020
Categorie
Daktuinheicomzwolle.jpg
Zwolle Heicom.png

Lokale grondstoffen voor een duurzaam product

Adriaan van Stadshovenier Zwolle stelt de vergroening van Zwolle centraal “Met het aanleggen van de Zwolse daktuinen proberen we onder andere bij te dragen aan een ecologische route voor bijen, vlinders en vogels door Zwolle. De daktuinen krijgen een daarvoor speciaal samengestelde zadenmix."

"Ik ben al een aantal jaren bezig met daktuinen in Zwolle. Het eerste project was in onze eigen straat, waarin naast daktuinen ook waterberging is toegepast. De jaren daarna zijn er steeds meer projecten in verschillende wijken van Zwolle bijgekomen."
Ons uitgangspunt is dat iedereen een hovenier moet kunnen inzetten, ongeacht het inkomen. Daarom proberen we zo scherp mogelijke prijzen te rekenen en bieden we particulieren de mogelijkheid om te helpen bij onze werkzaamheden.”

Hans – accountmanager bij Heicom: “Stadshovenier Zwolle, zocht een duurzame daktuingrond. Voor het project Zwolle gebruiken we enkel lokale grondstoffen. Het product wordt met deze grondstoffen op duurzame wijze samengesteld. Daarnaast kan het product vocht bufferen, wat minder snel zorgt voor uitdroging in droge perioden. Door de juiste structuur zal het product met hevige regenval juist veel water doorlaten. Het product bevat daarnaast genoeg voeding en organische stof om de daken mooi groen te krijgen"

Stadshovenier Zwolle

Stadshovenier Zwolle is gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen, verbeteren en/of onderhouden van tuinen. Daarnaast zijn ze intensief betrokken bij klimaatmaatregelen die in Zwolle worden genomen, zoals voor het project met daktuinen in Stadshagen.

Een groendak heeft vele voordelen: 

-          Draagt bij aan luchtkwaliteit
-          Zorgt voor meer biodiversiteit
-          Draagt bij aan het tegengaan van hitte-stress
-          Reguleert regenwater, ontlast riolering
-          Warmte isolerend (vooral aanzienlijker koeler in de zomer)
-          Langere levensduur dak(bedekking)
-          Mooie, natuurlijke uitstraling van daken

Vragen/opmerkingen

Voor vragen over dit project kan je terecht bij Adriaan van Stadshovenier Zwolle: adriaan@stadshovenierzwolle.nl / 06 466 266 76

Voor meer informatie over subsidie in de regio Zwolle:
https://www.wdodelta.nl/actueel/omgaan-met/subsidies

Voor vragen over daktuingronden kan je terecht bij Heicom:
www.heicom.nl/contact

Groen.jpg

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit project en/of de gebruikte producten? Neem eens contact op met onze specialist op dit gebied. Doe dit via onderstaande gegevens of laat je terugbellen middels het formulier.

Accountmanager

Hans van der Weerd

Deel dit project

Volgend project
Zorgeloos groen in Hillegom