arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content

Bestaande grond verbeteren met voedingsgrond

Is de bestaande bodem schraal en wilt u deze grond verrijken? Steeds meer gemeenten en aannemers kiezen er voor om bestaande grond te verbeteren. Afvoeren van grote hoeveelheden bestaande grond is niet duurzaam. Door bestaande grond te verbeteren kan vrachtverkeer teruggebracht worden. De kostenpost voor het afvoeren van de bestaande grond zal een stuk lager uit vallen. 

Heicom kan een voedingsgrond aanbevelen door eerst de bestaande grond te analyseren. Dit doen zij met een chemische en fysische analyse. Daarbij horen ook grondboringen en het meten van de verdichting van de bestaande bodem. Vervolgens stelt Heicom een eindproduct voor op basis van een berekeningsprogramma. Na goedkeuring van de opdrachtgever stelt Heicom een voedingsgrond samen, die opgemengd kan worden met de bestaande grond. 

Voedingsgrond is een door Heicom ontwikkeld product om bestaande schrale of slechte gronden te verbeteren. De voedingsgrond is dusdanig samengesteld dat na het opmengen met de bestaande grond een goede grond ontstaat qua zuurstofvoorziening, waterbergend vermogen en doorwortelbare ruimte.

Het substraat heeft als basis RAG-gekeurd veen en toevoegingen van houtcompost, wormengrond, beukenentgrond en biologische preparaten. Deze zorgen voor een diversiteit aan voeding en een schimmelrijk bodemleven. Heicom levert bomenvoedingsgrond volgens de meststoffenwet met analyse. De kwaliteit en goede controle door het RAG-keurmerk op de productie en grondstoffen is een extra zekerheid.

Het is tevens mogelijk om dit substraat zowel mineraal als organisch te bemesten. Afhankelijk van grondsoort, situatie, wens van de klant, renovatie, onderhoud, enzovoort, kan elk type bemesting doorgemengd worden.

 

Producten

Direct naar

Ga direct naar de volgende pagina’s.