arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Nieuws

Gemeente Groningen kiest voor boomsubstraten van Heicom

Heicom is de winnaar geworden van de aanbesteding ‘leveren van boomsubstraten’, uitgeschreven door de gemeente Groningen. De afgelopen vier jaar voorzag Heicom de gemeente ook al van goede gronden. Met deze nieuwe overeenkomst continueert Heicom de samenwerking voor twee jaar.

De gemeente Groningen beschreef twee doelstellingen in zijn aanbesteding: continu beschikken over goede kwaliteit boomsubstraten en goed advies ontvangen over het opwaarderen van de grond. Accountmanager Hans van der Weerd: “Met ons plan van aanpak hebben we de gemeente kunnen overtuigen dat wij ruimschoots kunnen voldoen aan deze wensen. We kregen het volledige aantal punten op het beschrijven van onze kwaliteit.”

Extra opslag

“In het plan van aanpak overtuigden we onder andere met onze duurzame en lokale grondstoffen, het voorraadniveau en de geëiste levertijd. Wij houden dagelijks grote voorraden op peil, waardoor onze substraten altijd beschikbaar zijn voor de gemeente. We hebben daarnaast een extra opslag geregeld op een locatie in de gemeente Groningen. Zo zijn substraten af te halen door de gemeente. Daarnaast geven we vrijblijvend advies en scholing, bijvoorbeeld als het gaat om de verwerking van lavasubstraat.”

Categorie
Nieuws
Datum
17.12.2021
Groningen Heicom.jpg
Groningen Heicom3.jpg

Substraten voor Groningen

De substraten gaan toegepast worden in plantvakken voor bomen en beplanting. Binnen de overeenkomst mag Heicom de komende twee jaar – met de mogelijkheid tot twee keer een jaar verlenging – de volgende substraten leveren:

  • Lavasubstraat grof
  • Lavasubstraat fijn
  • Bomenzand
  • Bomengrond
  • Voedingssubstraat

Gefundeerd advies

Naast het leveren van substraten gaat Heicom de gemeente Groningen adviseren bij grondverbetering. Hans: “Met een gedegen onderzoek en de beschikbaarheid van de juiste grondstoffen kan bestaande grond in de meeste gevallen opgewaardeerd worden. Naast lagere kosten, zorgt dit voor minder vrachtverkeer. Een duurzame en circulaire wijze van grondverbetering.”

Directeur Herbert van Werven: “We zijn ontzettend blij met dit nieuwe contract. De gemeente Groningen wil meer groen realiseren en klimaatadaptiever zijn. Het is mooi dat wij de komende jaren mogen bij dragen aan deze doelstellingen.”

Volgend nieuwsbericht
Heicom en Van Werven op Groene Sector Vakbeurs