arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Nieuws

Enschede groeit de komende jaren op producten van Heicom

Heicom mag de komende twee jaar diverse bodemverbeterende producten leveren voor de gemeente Enschede. De leverancier van bodemverbeteraars en substraten leverde al langere tijd zijn producten aan Enschede, maar bindt zich door deze aanbesteding voor langere tijd aan deze Twentse gemeente.

De gemeente Enschede stelt hoge eisen aan het inrichten van groeiplaatsen voor bomen in het stedelijk gebied. Binnen de overeenkomst mag Heicom de volgende producten op aanvraag leveren: bomengranulaat, bomenzand, bomengrond en voedingssubstraten. Heicom heeft kunnen aantonen dat het duurzame producten levert van hoge kwaliteit, altijd met oog voor het milieu. De gemeente Enschede gaat de producten gebruiken voor het blijven verbeteren van plantplaatsen in zowel nieuwe als bestaande wijken.

Categorie
Nieuws
Datum
20.06.2018

Heicom heeft kunnen aantonen dat het duurzame producten levert van hoge kwaliteit, altijd met oog voor het milieu.

Enschede wordt groener

Het toepassen van deze producten in stedelijk gebied op zich is niets nieuws. Wél zien steeds meer beleidsmakers het belang in van meer groen in stedelijk gebied. Zo ook de gemeente Enschede, die nieuwe inzichten opdeed met betrekking tot klimaatadaptatie. Ze wil waar kansen voor doen; meer groen, meer water en minder steen. Regenwater krijgt een zichtbare plaats in openbaar groen. Bomen zijn de airco’s van de stad en kunnen de temperatuur in stedelijk gebied aanzienlijk verlagen. De gemeente Enschede gaat in kaart brengen waar dergelijke stress situaties voorkomen en zal vervolgens de mogelijkheden bepalen om op deze plaatsen te vergroenen. Om meer biodiversiteit in de stad te krijgen, stimuleert de gemeente in het initiatief de Groene loper Enschede van de provincie. Burgerparticipatie is dan ook een belangrijke factor. Ook waterhuishouding staat op de agenda van de gemeente Enschede, door bijvoorbeeld aanleg van wadi’s.

RAG-keurmerk

Een ander belangrijk item bij deze aanbesteding was de kwaliteit van de grondstoffen. Heicom kan kwaliteit garanderen dankzij zijn RAG-keurmerk op producten. Het RAG-keurmerk stelt harde eisen aan de grond- en structuurverbeteraars, van grondstof tot eindproduct. Daardoor kan de gemeente Enschede erop vertrouwen dat alle geleverde producten gegarandeerd vrij zijn van de meest voorkomende ziekten, onkruidarm, vrij zijn van vegetatieve verontreinigingen zoals bij de Japanse Duizendknoop, en voldoen aan de wettelijke eisen.

Samen vergroenen

De gemeente Enschede is ambitieus en zocht op het gebied van bodemverbeterende producten een betrouwbare partner. De kwaliteit, service, garantie en duurzaamheid van de producten waren daarbij belangrijke aspecten. Heicom kon in de aanbestedingsfase aantonen dat hij de geschikte partner is voor de gemeente Enschede. Herbert van Werven: “Wij kunnen dankzij onze locaties en partners altijd levering garanderen. Het is onze missie om steden, parken en sportvelden te vergroenen en dat sluit aan bij de gedachte van de gemeente Enschede, die dit belang onderstreept en waar mogelijk haar bijdrage levert. Op dat gebied kunnen we elkaar zeker verder helpen.”

Enschede, omgeving FC.png
Volgend nieuwsbericht
Duurzaamheidsverslag 2017