arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Nieuws

Heicom & TONN: een natuurlijke samenwerking

De vergroening van stedelijk gebied is een belangrijke missie voor Heicom en TONN. TONN voorziet hierin met innovatieve constructies voor groene parkeerplaatsen. Heicom richt zich op de kwaliteit van de bodem en levert daarvoor verschillende substraten. Samen dragen ze bij aan een prettige leefomgeving ten gunste van mens en klimaat.

Categorie
Nieuws
Datum
29.09.2022

Alain Schievink van TONN: “In mijn zoektocht naar een betrouwbare substraat-leverancier kwam ik in contact met Marcel Straatman van Heicom. Dankzij onze kennis en jarenlange ervaring vullen we mekaar goed aan in ons advies voor klanten. De afgelopen jaren hebben we meerdere projecten gerealiseerd. Hierdoor weten wij welke aspecten belangrijk zijn voor een écht groene parkeerplaats.” Marcel: “TONN is een van de eerste spelers op het gebied van grasparkeren met (kunststof)roosters. Hij was het die zo’n tien jaar geleden contact met ons zocht. Hij erkende toen al het belang van de juiste substraten onder grastegels. Samen hebben we substraten ontwikkeld die hier uitstekend geschikt voor zijn.”

Heicom en TONN.PNG

Innovatief met grid

TONN ontwikkelde afgelopen jaar een nieuw product voor grasparkeerplaatsen: TAWWA grid. Het unieke van TAWWA grid is dat regenwater wordt opgevangen in de constructie. In tijden van droogte, kunnen graswortels langer van vocht voorzien blijven. Het product heeft een mooie open structuur en is daarnaast zeer draagkrachtig. TAWWA grid bestaat uit gerecycled kunstgras en wordt in Nederland geproduceerd. In combinatie met de substraten van Heicom kan hiermee de ideale duurzame parkeerplaats ontstaan.

TAWWA Green Grid Den Helder Nieuwe Woonwijk (4).jpeg
TAWWA Green Grid Den Helder Nieuwe Woonwijk (5).jpeg

Het juiste substraat

Marcel Straatman: “We zien een toenemende vraag naar substraten voor gras-parkeerplaatsen. Voorheen werd er veel gewerkt met een puinlaag als ondergrond en werden grastegels ingeveegd met bestaande grond. Dit resulteerde niet altijd in positieve resultaten. Zo zagen we gras-parkeerplaatsen met weinig gras, een slechte waterdoorlatendheid en onkruiddruk. De verschillende substraten die wij samenstellen voldoen aan alle belangrijke aspecten, zoals de juiste chemische eigenschappen, een goede waterdoorlatendheid, draagkracht en poriënvolume.”

Beurs Openbare Ruimte

Heicom en TONN adviseren u graag over grasparkeerplaatsen. Ze zijn te vinden op 5 en 6 oktober in Utrecht. Op de stand is tevens het nieuw ontwikkelde TAWWA grid te bewonderen.

Stand Heicom     : 21.28
Stand TONN        : 22.35 

heicom-vakbeurs-2022-9504.jpg
Heicom en Tonn1.PNG
Volgend nieuwsbericht
Heicom & Van Werven samen op De Groene Sector Vakbeurs