arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Inspiratie

Het ideale bunkerzand

De ontwikkeling van bunkerzand in Nederland staat niet stil. Door weersverandering is het noodzakelijk dat hierop ontwikkeling plaatsvindt. Heicom adviseert je graag over het ideale bunkerzand.  

Op verschillende golfbanen in Nederland zijn het afgelopen jaar bunkers vernieuwd of gerenoveerd Heicom mocht zijn expertise delen met de greenkeepers en veel van deze bunkers bevoorraden. Vooraf werd veelal met een eigen proef in samenwerking met Heicom gewerkt. Hierin is gekeken welk type bunkerzand het meest geschikt is. Ook in het bunkerzand is er ruimte voor maatwerk. Voornamelijk afhankelijk van de wensen en de ondergrond van de desbetreffende golfbaan. 

Categorie
Inspiratie
Datum
10.04.2020
Veranderen

"Het klimaat verandert, onze kennis neemt toe en de vraag wordt specifieker. Wij zien het als een uitdaging om te blijven onderzoeken, experimenteren en vernieuwen.”    

De voordelen van stabiel bunkerzand  

Binnen het productaanbod van Heicom kiezen veel golfbanen voor Bunkerzand Hoekig. Dit product spoelt niet weg en is stabiel. Door lange periodes van droogte ontstaan voor veel golfbanen problemen. Het lage vochtgehalte maakt het zand instabiel, wat tot echte problemen leidt bij extreme regenval, door bijvoorbeeld uitgespoelde bunkers. Bunkerzand Hoekig blijft stabieler in periodes van droogte, waardoor de golfbal bijna niet inplugt. Maar ook qua onderhoud scoort dit bunkerzand goed, tijdens extreme regenval blijft het bunkerzand beter op zijn plek en dus heb je minder last van uitgespoelde bunkers.    

Is Bunkerzand Hoekig dan hét product voor nu en in de toekomst? Marcel Straatman: “Op dit moment is Bunkerzand Hoekig een ideaal product. Echter, het klimaat verandert, onze kennis neemt toe en de vraag wordt specifieker. Wij zien het als een uitdaging om te blijven onderzoeken, experimenteren en vernieuwen.”    

Proefbunkers

Voor een complete renovatie wordt vaak in een of twee proefbunkers het zand getest. Dit werd bijvoorbeeld gedaan bij golfbaan The Dutch in Spijk. Tijdens de ontwikkelfase werd er uitgebreid getest en kwam Heicom meerdere malen als beste uit de test. Heicom voorziet deze golfbaan nu van een product dat in alle getijden goed functioneert.  

Volgend nieuwsbericht
Heicom wekelijks zaterdagochtend geopend