arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Nieuws

Heicom neemt deel aan bomengranulaat proef Amsterdam

Welk product zorgt in een bepaalde situatie voor de beste groei onder de verharding? Op deze vraag wil de gemeente Amsterdam antwoord geven middels een proef in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Als leverancier van bodemverbeteraars en substraten doet ook Heicom mee aan deze interessante test. 

Voor de proef worden 180 bomen in vijftien verschillende mengsels van ondergronden in het gebied getest. Heicom neemt deel aan deze proef met verschillende mengsels. De testlocatie zal vijf jaar blijven staan. Herbert van Werven: "Dankzij dit project krijgen we nog meer inzicht in onze producten en uiteraard hopen we op een mooi resultaat."

Wetenschappers

Volgens Hans Kaljee, bomenconsulent bij de gemeente Amsterdam, gaat het om een uniek project. Hij verwacht dan ook dat andere landen zullen kijken hoe de proef verloopt. "Er zijn wetenschappers die dit allemaal de komende jaren gaan controleren en meten. Dus het is ook heel betrouwbaar wat eruit komt. Het is niet zomaar een praktijkproef die eventjes gerealiseerd wordt. Er zit echt veel expertise in."

In deze video vertelt Hans Kaljee van de gemeente Amsterdam meer over dit project.

Klik hier voor het complete nieuwsbericht van AT5. 

Categorie
Nieuws
Datum
01.03.2019
e38fca83-07ca-44c3-a512-286397476de2.JPG
f84f4b91-95cf-4096-b8af-e3ffc67daab6.JPG
Volgend nieuwsbericht
Vakbeurs Openbare Ruimte: goede redenen om ons te bezoeken