arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Steden

Het Kuiperplein in Ede: elk seizoen levendig

Een grauw en grijs plein. Zo bestempelden inwoers het Kuiperplein in hartje Ede. Het plein ging op de schop en werd vergroend. Van de Haar Groep uit Wekerom legde het plein aan. Heicom leverde een bomengrond met extra voedingstoffen voor een optimale groei van de bomen. 

Het asfalt werd vervangen door klinkers. Het plein is nog steeds een parkeerplaats, maar met extra mogelijkheden. Zo plaatste Van de Haar twaalf laadpalen voor elektrische auto’s en kwam er een fietsparkeerplaats bij: een milieubewuster plein dus.

Locatie
Ede, Veenendaal
Medewerker
Hans van der Weerd
Project fase
afgerond
Project datum
09-07-2020
Categorie
Steden
1kuiperplein-foto-gemeente-ede-e1550481728905.jpg
Ede  Kuipersplein.jpg

Elk seizoen levendig

Op het plein zijn diverse bomen geplant. De bomen zijn in verschillende jaargetijden op hun mooist, waardoor het plein er elk seizoen levendig uit ziet. Daarvoor zijn vijf Lindes weggehaald, omdat ze onvoldoende groeimogelijkheden hadden. Alleen de vijf Lindes aan de Brouwerstraat bleven staan. Ook zijn er planten en bloemen in vrolijke kleuren geplaatst. Het grauw en grijze is hierdoor verdwenen.

Aan de mensen die willen rusten op het plein, is ook gedacht. Er zijn stoelen geplaatst waarop je even kunt uitrusten en genieten van een opgeknapt Kuiperplein. 

Heicom leverde Bomengrond RAG voor dit project. Bomengrond RAG is bestemd voor in de open grond en zorgt voor een optimale groei van de bomen. De bomengrond is zo samengesteld dat het een goede zuurstofvoorziening en waterbergingscapaciteit heeft en de boom de benodigde voedingsstoffen kan leveren.

Kuiperplein heicom1111.jpg
kuper.jpg

Een mooier centrum

Het opknappen van het Kuiperplein is een van de maatregelen die worden genomen om het centrum van Ede levendiger te maken. In 2018 is De Markt al opgeknapt, een groot plein in Ede met eronder een parkeergarage. Hier leverde Heicom onder andere daktuinsubstraat. 

Daktuinsusbtraat Intensief is een lichtgewicht substraat, met genoeg voeding voor beplanting. Ideaal voor situaties boven een parkeergarage, zoals in Ede. Daktuinsubstraat Intensief is bestemd voor intensieve begroeiingen met een breed geschiktheidsspectrum, evenals grote variatie in plantenkeuze. 

Edee markt.jpg
Ede Markt2.jpg

Meer weten over dit project?

Wil je meer informatie over dit project en/of de gebruikte producten? Neem eens contact op met onze specialist op dit gebied. Doe dit via onderstaande gegevens of laat je terugbellen middels het formulier.

Accountmanager

Hans van der Weerd

Deel dit project

Volgend project
CASE: wortelt een boom in granulaat?