arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Inspiratie

Blij dat ik rij | Chauffeur Wim van 't Ende vertelt over zijn werk bij Heicom

“Ik had dit eigenlijk veel eerder moeten doen”, vertelt Wim van ’t Ende enthousiast. In januari 2019 maakte hij de overstap van administratief medewerker naar vrachtwagenchauffeur bij Heicom. Als kers op de taart kreeg hij in juni zijn eigen nieuwe vrachtwagen.

Categorie
Inspiratie
Datum
12.12.2019
Vrachtwagenchauffeur Heicom Wim van t Ende.jpg

Wim van 't Ende(24) begon zijn loopbaan in 2014 bij Van Werven als stagiaire op de administratie. Na het afronden van zijn mbo-opleiding bedrijfsadministratie kwam hij in dienst. “Ik zat eerst op kantoor bij Van Werven, later werd het steeds drukker bij Heicom en mocht ik daar aan de slag. Met name op het gebied van digitalisering heb ik veel geholpen.”

Het zit in de genen


“Op een dag zei ik tegen Herbert van Werven: ‘Je hebt zo veel ingehuurde vrachtwagens, je zou er eens één bij moeten kopen. En als je dat doet, dan wil ik mijn papieren wel halen.’ Ik kom namelijk uit een transportfamilie en het leek me mooi om zelf ooit ook te werken als chauffeur. Enkele jaren later kwam Herbert hier op terug. Hij had een nieuwe vrachtwagen gekocht en vroeg: ‘Lijkt het je nog steeds wat?’ Ik moest even omschakelen, maar dit was een gouden kans.”

Wim dook de studieboeken en cabine in. Hij slaagde in één keer voor zijn examens en kon vanaf begin januari de weg op. Omdat de nieuwe vrachtwagen nog onderweg was, begon hij op een ingehuurde wagen. “Dat was perfect. Ik kon mooi even ‘oefenen’. Sinds een half jaar rijd ik mijn
eigen vrachtauto. Die kan ik lekker schoon houden, daar houd ik namelijk wel van.” De collega’s bij Heicom beamen dit lachend. Bijna wekelijks wordt de wagen gewassen en bij het wegrijden vanaf Heicom rijdt Wim extra rustig, zodat er zo min mogelijk zand en modder opspat.

Mijn eigen vrachtauto

'Sinds een half jaar rijd ik mijn eigen vrachtauto. Die kan ik lekker schoon houden, daar houd ik namelijk wel van'

Meer klantcontact


Wim heeft geen spijt van zijn carrièreswitch. Integendeel. “Eerder zag je alleen facturen
van een werk, nu zie je ook de toepassing van producten in de praktijk. Ik heb regelmatig klantcontact en zie meer van Nederland. Met het zomerse weer is het helemaal genieten! Soms mis ik het geouwehoer van de collega’s op kantoor. Maar dan pak ik de telefoon -handsfree natuurlijk- en bel ik iemand op.”

Volgend nieuwsbericht
Update PFAS: verruiming tijdelijk handelingskader