arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Nieuws

Een-tweetje tussen Heicom en het René Kids Centre

“Vanaf het moment dat de bal rolt, zijn deze kinderen al hun zorgen, verdriet en pijn vergeten.” Dit raakt Herbert van Werven en zijn gezin, tijdens hun bezoek aan het René Kids Centre in Namibië. Daarom heeft Heicom besloten de RKC soccer academy voor drie jaar te sponsoren.

Wat bracht jullie in Namibië?

“Ik herinner me nog het moment dat René Ruitenberg het René Kids Centre oprichtte. Vanaf de start zijn we als gezin betrokken bij het initiatief. Ik denk dat onze kinderen allemaal wel eens geld ingezameld hebben voor het RKC. Onze oudste zoon schaatste al twee keer mee met de RKC Prestatietocht voor dit doel. Vooral onze kinderen wilden graag een keer kijken op het RKC. We hadden de mogelijkheid, zijn gegaan en het was onvergetelijk!”

Hoe is de soccer academy ontstaan?

“De RKC soccer academy ontstond toen wij in Namibië waren, op een bijzondere manier. René zag aan de overkant van het RKC een groep jongens gedisciplineerd trainen. Hij begon een gesprek met de trainer. Het was Ivan, een voormalig profvoetballer die een voetbalschool wilde beginnen. Hij had daar alleen de middelen niet voor. Dus was hij klein begonnen, op dit zandveld, met ongeveer vijftig kinderen in drie verschillende trainingsgroepen. Ik wist dat een RKC voetbalschool al jaren een verlangen was van René en God bracht dat op een bijzondere manier bij elkaar.”

Categorie
Nieuws
Datum
13.12.2019
WhatsApp Image 2019-11-09 at 20.04.15 (1).jpeg
soccer academy (2).JPG

Wat betekent de soccer academy voor de kinderen in Block E?

“Zodra de bal gaat rollen, zijn al hun zorgen, verdriet en pijn vergeten. Ze zijn alleen nog maar met het spel bezig. Alleen dat al is honderd procent de moeite waard en zorgt onderling voor verbinding. Zo kunnen ze weer dromen om misschien ooit zelf profvoetballer te worden.”  

Vergelijk voetbal in Namibië eens met Nederland?

“Iedereen voetbalt met blote voeten. Er worden pittige grondoefeningen gedaan. Sommige kinderen hebben twee dagen niet gegeten, maar je hoort niemand piepen. Als je dát bij de jeugd van bijvoorbeeld 'ons' Owios zou doen, haakt iedereen af. Hier is niemand die niet meedoet. Het zegt wat over de wilskracht van deze jongens. Nathan, onze zoon, was ook onder de indruk. Hij zei: ‘Ze zijn hier veel sneller dan in Nederland. Als je wilt schieten, moet je direct schieten. Als je de bal eerst aflegt, dan ben je al te laat’.”  

Zie onderstaande video.

Effect

“Zodra de bal gaat rollen, zijn al hun zorgen, verdriet en pijn vergeten"

Wat houdt de sponsoring precies in?

“De komende drie jaar gaan we deze soccer academy financieel ondersteunen. Daardoor ontvangen de trainers hun salaris, kan er materiaal worden aangeschaft en krijgen de jongens vooraf een boterham. De pannakooi op het RKC wordt écht elke dag intensief gebruikt. Het kunstgrasveld is veranderd in een dun laagje tapijt. Ik hoop dat we in de toekomst, samen met relaties van Heicom, voor een nieuw grasveld kunnen zorgen.”

Volgend nieuwsbericht
Goede grond is duurzame grond | Groene Sector Vakbeurs