arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Nieuws

Goede grond is duurzame grond | Groene Sector Vakbeurs

‘Op goede gronden een gezonde groei.’ Dat is waar Heicom voor staat. Maar wat is eigenlijk een goede grond? Lees het in dit artikel óf bezoek ons op de Groene Sector Vakbeurs. We delen onze expertise graag met je!

  • Een goede grond is evenwichtig in voeding

Een gezonde groei, daar is voeding voor nodig. Heicoms producten zijn zorgvuldig samengesteld aangepast op de situatie. Soms met veel voeding, om mooie beplanting te laten stralen. Soms juist met minder voeding, omdat een daktuin met sedum dat niet nodig heeft.

  • Een goede grond is klimaatbestendig

Door klimaatverandering hebben we te maken met perioden van droogte en van hevige regenval. Daarom moet een goede grond zowel drainerend als waterbufferend zijn. Door te sturen op de juiste zandfracties en organische stof maken wij grond klimaatbestendig.

  • Een goede grond is schoon

De grondstoffen van Heicom worden continu geanalyseerd. Hierdoor weet het bedrijf dat deze vrij zijn van verontreinigingen. Hans: “Onze grondstoffen zijn ook allen PFAS vrij. Dit betekent dat je bij ons een schoon product koopt, dat overal toepasbaar is.” Heicom onderzoekt zijn producten op onkruiden, wat uiteindelijk scheelt in de onkruiddruk. Minder werk om onkruid weg te halen dus.

Categorie
Nieuws
Datum
16.12.2019
heicom slider.jpg
  • Een goede grond is duurzaam

Heicom gebruikt veelal duurzame grondstoffen in zijn producten. Samen met moederbedrijf Van Werven beschikken we over een eigen compostering. Verder verwerken we gerecyclede spoorballast in ons Boomgranulaat. Of ons eigen laagveenwinning, als onderdeel van een zandafgraving. Dit product is een mooi alternatief voor tuinturf. Maar er is meer. Hans van der Weerd, accountmanager bij Heicom: “Steeds vaker kijken we hoe we bestaande grond kunnen opwaarderen. Dat scheelt in transport en in de kosten.”

  • Een goede grond is innovatief

Steeds vaker werkt Heicom met partijen samen. Bijvoorbeeld bij krattenconstructies. Zulke constructies zorgen ervoor dat de bomen kunnen groeien onder natuurlijke omstandigheden, ondanks dat ze op een onnatuurlijke locatie staan. Van der Weerd: “Daarnaast vangt de constructie water op, dat middels een capillair systeem in droge periodes weer opgenomen kan worden door de boom.”

  • Goede grond is maatwerk

Bovenal is goede grond maatwerk. De locatie van bodemverbetering is bepalend voor de keuze van een goede grond. Bevat de bodem veel klei, veen of zand heb je te maken met een hoge grondwaterstond? Verschillende factoren zorgen voor een andere aanpak. “En daarbij denken we graag met je mee. Heicom heeft zo’n 35 jaar ervaring in de groene sector en voorziet je graag van een grondig advies.

Benieuwd naar meer informatie? Bezoek ons dan op de Groene Sector Vakbeurs. We zijn te vinden met een stand in het groene inspiratiepark. Graag tot dan!”

Van Werven infra & recycling óók op Groene Sector Vakbeurs

Van Werven infra & recycling, het moederbedrijf van Heicom, is verderop op stand 145 te vinden.

Van Werven infra & recycling óók op Groene Sector Vakbeurs

“Waar gewerkt wordt in het groen, komen ook reststromen vrij”, legt Tiemo Buist de aanwezigheid van Van Werven uit. “Van Werven heeft diverse locaties in Nederland - waaronder Balkbrug nabij Hardenberg - waar wij deze reststromen recyclen. Met onze afdeling biobased products zetten we natuurlijke reststromen om in biofiltermateriaal en biobrandstoffen. Over deze activiteiten en onze andere bedrijfsactiviteiten vertellen we u graag meer!”

Volgend nieuwsbericht
Belangrijk: greenkeepers laat je zand op de juiste wijze onderzoeken