arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Nieuws

Heicom leverancier boomsubstraten Gemeente Groningen

Maandag 6 november ondertekenden Heicom en de Gemeente Groningen een raamovereenkomst voor twee jaar. Heicom won de aanbesteding van de Gemeente Groningen voor het leveren van boomsubstraten en mag zo een bijdrage leveren aan een groener Groningen.

De gemeente Groningen stelt hoge eisen aan het inrichten van groeiplaatsen voor bomen in het stedelijk gebied. De aanvraag kende een aantal producten die naar inzicht en ervaring van boom-technische adviseurs en specialisten van de gemeente Groningen ontwikkeld zijn. Met deze producten kan de gemeente haar kwaliteit waarborgen en dus voortdurend goede kwaliteit van de te leveren mengsels garanderen.

Binnen de overeenkomst zijn de volgende producten aangevraagd; lavasubstraten, bomenzand, bomengrond en voedingssubstraten. Belangrijke pijlers in de aanbesteding waren duurzaamheid, milieu en kwaliteitsborging. Heicom heeft aan kunnen tonen dat zijn werkwijze daarin veel vertrouwen geeft. De gemeente Groningen gaat de producten gebruiken voor het blijven verbeteren van plantplaatsen in zowel nieuwe als bestaande wijken. 

Visie op groen

Zowel de gemeente Groningen als Heicom delen dezelfde visie als het gaat om een groenere omgeving. Beide partijen hebben vergroening en klimaatadaptatie hoog in het vaandel staan. Het regeluren van hemelwater, het absorberen van hitte en een schonere lucht zijn hierin belangrijke thema’s. Juist daarom kon Heicom goed op de wensen van de gemeente Groningen ingaan. Directeur Herbert van Werven: “We hebben veel ervaring met de gevraagde producten en leveren boomsubstraten aan steden in heel Nederland. Groningen is voor ons een mooie referentie en een gemeente met een enorme ambitie en een geheel eigen visie als het gaat om vergroening”

Categorie
Nieuws
Datum
13.11.2017
Volgend nieuwsbericht
De Groene Sector Vakbeurs: drie redenen om te gaan