arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Nieuws

Nieuwe productielocatie in Utrecht voor Heicom

Heicom maakt sinds kort gebruik van een tweede productielocatie, in het midden van Nederland. Vanuit Utrecht is het nu mogelijk de klanten in het westelijke deel van Nederland nog beter te bedienen. 

Heicom heeft in maart 2016 een nieuw boomgranulaat ontwikkeld onder de naam Boomgranulaat ECO. Dit boomgranulaat wordt gebruikt in een plantplaats en komt deels onder de verharding. Het duurzame product wordt voor een groot deel gemaakt van gerecyclede breuksteen van spoorballast. Boomgranulaat ECO werd voorheen enkel geproduceerd in Hattemerbroek, maar nu dus ook vanuit Utrecht.

Als voedingsdeel kent Boomgranulaat ECO klei en leem met een hoog organische stofgehalte met een pH van circa 6. Additieven voorkomen het uitspoelen van de klei/leem. Boomgranulaat ECO zorgt voor een diversiteit aan voeding en bodemleven. Boomgranulaat ECO is zeer geschikt voor zware verkeersbelasting.

Herbert van Werven, directeur Heicom: “Met de nieuwe locatie willen we nog beter onze klanten kunnen bedienen. De locatie kan ook gebruikt worden als afhaallocatie. Dit betekent dat aannemers in de gemeente Utrecht en omgeving met ieder gewenst volume Boomgranulaat ECO kunnen afnemen. Dankzij de kleine transportafstand kunnen wij in een kort tijdsbestek leveren.”

Duurzaam

De duurzaamheid van Boomgranulaat ECO is voor bedrijven en gemeenten een belangrijke overweging om het product af te nemen. Het boomgranulaat wordt geproduceerd met gerecyclede breuksteen van spoorballast. Deze ballast is afkomstig uit Utrecht. De grondstof komt daarmee uit dezelfde stad als de productie ervan. Minder uitstoot van uitlaatgassen en minder kosten voor transport. Een duurzame ontwikkeling.

Meer informatie

Meer informatie over Boomgranulaat ECO en/of onze nieuwe productielocatie? Neem contact op met Herbert van Werven of Marcel Straatman via 0525 63 0889.

Categorie
Nieuws
Datum
13.03.2017
Volgend nieuwsbericht
De groene stad. Lees hier waarom het Singapore wel lukt.