arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Sportvelden

Actie op de Nederlandse voetbalvelden

Nu de zomerstop is aangebroken is er volop actie als het gaat om vernieuwing of onderhoud van (kunst)grasvelden. Zo zijn er profclubs die van kunstgras terug gaan naar natuurgras en zijn er meerdere natuur- en kunstgrasvelden waarbij groot onderhoud plaatsvindt. Heicom is al jaren leverancier van de onderlaag bij profclubs en amateurverenigingen.


Een drietal soorten uitgelicht:

Natuurgras voor Almere City

Almere City FC promoveerde afgelopen seizoen net niet naar de Eredivisie. In de laatste wedstrijd van het seizoen wisten zij zich te plaatsen voor de play-offs waarbij promotie naar de Eredivisie in het vooruitzicht lag. In de Graafschap moesten zij echter hun meerdere erkennen. Ondanks deze sportieve tegenslag heeft Almere zich voorgenomen vanaf het seizoen 2018/2019 op natuurgras te gaan voetballen.

In opdracht van Ceelen Sport heeft Heicom de toplaag mogen leveren. Heicom houdt zich bezig met de juiste samenstelling van het zand. Dit doen ze zowel op fysisch- (korrelopbouw) als chemisch (voeding) gebied. De oude laag is volledig weggegraven en afgevoerd. Natuurlijk werd eerst gekeken of er nog gebruik gemaakt kon worden van deze laag, dit was deels het geval. Maar analyse gaven voor het andere deel een te hoog percentage met fijne delen zand aan (leem en lutum). 

Locatie
Nederland
Medewerker
Herbert van Werven
Project fase
Project datum
25-07-2018
Categorie
Sportvelden
2018-06-13-PHOTO-00000470.jpg
2018-06-13-PHOTO-00000468.jpg

Hybride grasmat Fortuna Sittard

Fortuna Sittard speelt komend seizoen in de Eredivisie op een nieuwe hybride grasmat. Een hybride grasmat is een geweven kunstgrasmat waar natuurlijk gras door heen groeit. Deze hybride grasmat wordt pas in de tweede fase (oktober) aangebracht. In de eerste fase is de natuurgrasmat aangelegd.  
De oude toplaag is grotendeels weggegraven, 25% kon wederom toegepast worden. De Enk Groen & Golf verzorgt de cultuurtechnische aanleg van het veld. Zij hebben Heicom opdracht gegeven voor het leveren van de onderlaag. Heicom heeft in de eerst fase een toplaag mogen leveren met voeding door gebruik te maken van superveencompost. 

Fortuna grasmat-afgegraven.jpg

Regionale sportvelden

In Zwolle zijn nieuwe kunstgrasvelden aangelegd bij de voetbalclubs; ZAC, vv Berkum en WVF. Heicom leverde onderbouwzand en instrooizand in grote hoeveelheden. Daarnaast hebben de clubs SVI en Zwolse Boys gebruik gemaakt van instrooizand voor de vervanging van hun kunstgras. 
Herbert van Werven was verantwoordelijk voor dit onderdeel: "Vanaf zandputten in Zwolle hebben wij de grote hoeveelheden kunnen leveren. Een mooie uitdaging. Naast de kwaliteit van de producten is een strakke planning van groot belang. Als er dagelijks tientallen vrachten succesvol afgeleverd worden geeft dat een goed gevoel. We zijn best trots op de samenwerking die we hebben met onze zandleveranciers en externe transporteurs."

Veluwe

Op de Veluwe in Vierhouten is sportveldenzand geleverd voor de aanleg van (tevens) een hybride grasmat. In Nunspeet en in Elburg zijn zowel de voetbal- als korfbalvereniging voorzien van grote hoeveelheden met Heicom's sportveldenzand.  

IMG_9731.JPG
IMG_9732.JPG
IMG_9728.JPG
IMG_9729.JPG

Heicom uw partner in sportvelden

Met een greep uit deze projecten willen we voetbalclubs laten zien dat we de geschikte partner zijn als het gaat om de onderlaag voor een sportveld. Zowel in het voorbereidende werk door middel van advies, als in het leveren van kwaliteit dankzij onze keurmerken, als in een juiste en tijdige levering van kleine tot zeer grote aantallen.”

Voor het project in Almere betekende dit eenmaal 32 vrachten op één dag! Mede dankzij onze vaste relaties in grondstoffen en in de transportwereld is het gelukt om dit te volbrengen.  

Kom in contact!

Wil je meer weten over dit project? Neem eens contact op met onze specialist op dit gebied. Doe dit via onderstaande gegevens of laat je terugbellen middels het formulier.

Directeur

Herbert van Werven

Deel dit project

Volgend project
Groen beleven op ‘Het Forum' Utrecht