arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Steden

Bomengranulaat onder het Catharinaplein

Het Catharinaplein in hartje Eindhoven is een belangrijke doorgang en wordt omgeven door horeca en de welbekende Catharinakerk. In het voorjaar van 2016  heeft Heicom hier Bomengranulaat RAG geleverd en geanalyseerd.

Zware en intensief belaste pleinen vragen om een stabiel en niet nazakkende funderingslaag. Het Bomengranulaat wat gebruikt is voor het Catharinaplein is gebaseerd op Basalt/Lava. Dit Bomengranulaat is voorzien van het ketenkeurmerk RAG. Dit systeem van kwaliteitsbewaking geeft de grootste mogelijke zekerheid op betere groeiomstandigheden, goede lucht- en
waterhuishouding en regelmatige aanvoer van voedingsstoffen in de bodem.

Locatie
-
Medewerker
Hans van der Weerd
Project fase
Afgerond
Project datum
2016-2017
Categorie
Steden
Catharinaplein Eindhoven-5.jpg
Catharinaplein Eindhoven-7.jpg
Catharinaplein Eindhoven-14.jpg
20170724 Catharinaplein Eindhoven.jpg

Monitoring

Met de Leight Weight Detector is afgelopen voorjaar intensief gemonitord. De LWD is een methode om de draagkracht van steenmengsels te bepalen. Hiermee wordt de meest optimale verwerking van Boomgranulaat gemonitord, voor zowel de boom als voor de bestrating. De resultaten hiervan laten op het gebied van zuurstof en groei een positieve ontwikkeling zien. De bomen en ook de ondergrond doen het goed.

Dankzij de eigenschappen van het Boomgranulaat, het keurmerk én de monitoring van de LWD levert Heicom een duurzame oplossing voor dit mooie plein te Eindhoven. 

Meer weten?

Accountmanager

Hans van der Weerd

Deel dit project

Volgend project
Samenwerken aan de Lochemse Golfclub