arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content
Naar ‘
Sportvelden

Uniek zand voor een unieke golfbaan

Heicom is begin dit jaar begonnen met het leveren van speciaal greenzand voor de nieuwste golfbaan van Nederland: De Cromvoirtse Golf Club. Deze golfbaan wordt gerealiseerd in Cromvoirt net buiten Den Bosch. De golfbaan heeft als doelstelling er een topbaan van te maken met internationale allure.   

De Cromvoirtse Golf Club zocht een speciaal soort greenzand voor haar 18-holes tellende baan. Een belangrijke factor is het veranderende klimaat. Zo valt er veel regen in korte tijd maar zijn er ook steeds vaker langere perioden van droogte. Daarnaast wordt de golfbaan 365 dagen per jaar intensief bespeeld en worden er hoge eisen gesteld aan de greens. Maaien op 3 mm (zeer kort) is hierin geen uitzondering.

Locatie
-
Medewerker
Herbert van Werven
Project fase
Lopend
Project datum
10-07-2017
Categorie
Sportvelden
Heicom Cromvoirt.jpg
Heicom - shoot juni 2017-0046764.jpg

Grondstoffen uit Amerika

Marcel Straatman van Heicom heeft speciaal onderzoek gedaan om tot het perfecte greenzand te komen. Met zeoliet uit Amerika en een combinatie van Heicom greenzand is een nieuw product gelanceerd. Zeoliet zijn kleine korrels die vocht en voeding kunnen binden. Dit wordt aangeboden als alternatief voor organische stof. Het nieuwe greenzand heeft een hoge waterdoorlaatbaarheid. Hierdoor zakt het regenwater goed weg. Daarnaast heeft het ook een capillaire werking. Wanneer het water weggezakt is, en het voor langere tijd droog blijft, zal het zand het water vanzelf weer op trekken.

Heicom heeft voor dit project een speciale installatie gebouwd op haar locatie in ’t Loo-Oldebroek. Met deze mengmachine mixt Heicom het zeoliet met het eigen greenzand. Diverse proeven hebben uitgewezen dat het vermengen op succesvolle manier is verlopen.

Dankzij dit maatwerk verzekert Heicom De Cromvoirtse Golf Club van een duurzame ondergrond.
De planning is om in 2018/2019 open te zijn. De golfbaan in Cromvoirt zal dan behoren tot de paradepaardjes van de Nederlandse golfbanen.

Jjos-Scholman-en-Aanleg-golfbaan-Cromvoirt-JS-DJI_0133vv.jpg

Meer weten over dit project?

Wil je meer informatie over dit project en/of de gebruikte producten? Neem eens contact op met onze specialist op dit gebied. Doe dit via onderstaande gegevens of laat je terugbellen middels het formulier.

Directeur

Herbert van Werven

Deel dit project

Volgend project
Daktuingrond zet Dwingeland in bloei