arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcitycloselinkedinmailotparksphonepinplussearchsportfieldstwitter Ga naar content

Bomengranulaat

Duurzame groeiplaatsen

De perfecte groeiplaats creëren in een bestaande situatie, daar ligt de uitdaging en de kracht van Heicom. In versteende en verharde gebieden is het moeilijk voor bomen (en ander groen) om te groeien en bloeien, vanwege gebrek aan ruimte voor de wortels. Een boom heeft een goede grond nodig om in te groeien. In steden vragen zwaarder en intensief belaste wegen, pleinen en parkeerplaatsen om een stabiele en niet-nazakkende funderingslaag.
 

​Voor deze situaties heeft Heicom bomengranulaat ontwikkeld. Afhankelijk van de gewenste toepassing levert Heicom twee types bomengranulaat. 
✓ Bomengranulaat RAG op basis van basalt/lava, met een speciaal samengestelde bomengrond. 
✓ Bomengranulaat ECO bestaat volledig uit duurzame grondstoffen.

De stabiliteit wordt voor een groot deel bepaald door het korrelskelet. Hierbij is de korrelverdeling en de korrelvorm belangrijk. Het gaat hierbij om een zo goed mogelijk klimaat met betrekking tot doorwortelbaarheid, luchttoevoer, het bufferen van voedingsstoffen en draagkracht. Naast de eisen die gesteld worden aan het bomengranulaat, moeten er ook eisen gesteld worden aan het plantgat. Bomengranulaat basalt/lava wordt geleverd met een RAG-keurmerk. Dit is een onafhankelijk keurmerk dat de keten van grondstof tot en met substraat controleert. Het biedt extra zekerheid voor de afnemer.

Heicom beschikt daarnaast over de mogelijkheid om met een LWD-meting in het veld de stijfheid en het lastspreidend vermogen van het aangebrachte bomengranulaat te meten. Zo kunnen wij garanderen dat het bomengranulaat op de juiste manier is verwerkt. Wij adviseren je graag met de keuze voor het juiste product in de juiste situatie

Producten

Direct naar

Ga direct naar de volgende pagina’s.